We did it!!!

Hinner inte skriva sa mkt, vi ska ut o fira nu!

Men efter 2 dagars lang vantan kunde vi antligen hoppa, finns pa DOVDE (DVD) ocksa, men det tar vi nar vi kommer hem!


Det blev 14.000ft hogt for allihop, Matilda ar sjukt nojd!


Davve ocksa sjukt nojd! Tyvarr sa glomde davves kameraman att trycka pa rec-knappen, sa videon uteblev...lite surt men Davve fick en sjukt fin keps och fina bilder.


Hojdradde Spetz hoppade ocksa!! Helt galet.


Fia var inte ett dugg nervos innan! Har flyger hon 14.000ft upp i luften!

Som sagt, vi hinner inte skriva sa mkt, vi ar sjukt stolta over oss sjalva!

Livet leker, nu ska vi fira!

Kram, Spetz, Fia, Davve & Tilda

Forsta skitvadret...

Jahopp... inget Hopp idag.
Ni kan kanna er lattade mammorna :) for ett tag iallafall. Ocn ni andra lite besvikna kanske? Det regnar ett sk tropiskt regn har, dvs det regnar utavhelvete...
Detta ar var forsta dag med daligt vader, sa vi ar inte sa ledsna for det.
Vi har passatpa att styra upp resten av var resa tillsammans med en supertrevlig researangor fran vart hostel. Hon satt med oss i tva timmar och diskuterade och bokade.
Resultatet blev bland annat tre bussturer norrover. Men framforallt en vecka ute pa div oar, vi kommer segla, talta och lana en jeep och kora runt pa Fraser island... det blir ett ordentligt adventure!


Tilda utanfor operahuset var forsta kvall i Sydney.

 
Davve, Fia o Spetz njuter av sightseeing i sydney.


Davve o Sperre tar forsta doppet i Byron Bay! Som ni ser hade de inte badbrollorna med sig, men vad gor det?  Betydligt varmare i vattnet (ca 24 grader) an i Bondi!

Imax 3D bio! Sjukt stor bio sal! Och sa fick man sa har snygga brillor med! ;)
Vi tittade pa en film som hette under the sea, lite laskigt nar havsormarna simmade ut mot en!


Akvariet i Sydeny! Valdigt spektakulart!
   

 
   

Har ar vi i Sydneys botaniska tradgard. Jatte fin park! I parken bodde en hel del djur, bland annat miljoner gigantiska fladdermoss, sjukt stora spindlar och papegojor!

Kramar fran oss alla fyra!!

Laddar med Kalopps!

Hej dar hemma, nu har vi laddat infor morgondagen med en rejal portion kalopps, fallskarmshoppen ar i fokus sa har pa kvallskvisten. Skont med omvaxling ifran all pomme vi tryckt i oss. For 5 dollar far man en overfylld tallrik med mat pa hostlet, billigare kan man inte komma undan!

Idag har vi mest softat pa stranden, ne livet ar inte jobbigt! Davve har forsokt sig pa surfingbradan och visst kom han upp pa den efter en stunds tragglande. Och med en del photoshopande sa ser det ratt haftigt ut!

Fallskarm imorrn som sagt var, eller skydive som det kallas har nere...Sperre ar livradd, Tilda ar livradd, Fia ar cool-lugn medans Davve overdriver och sager att han helst skulle vilja hoppa utan fallskarm som hans idol, Travis Pastrana, sok pa hans namn = redbull pa youtube sa far ni se vad han menar! Det ska hursomhelst bli javligt maxat!


2009-03-28 Byron Bay

Nu har vi lamnat sydney.. Valdigt harlig stad! Mycket sightseeing blev det, bade med buss och till fots! Vi hann till och med ga vilse pa en kinesisk marknad, nar davve skulle kopa en keps som han sett. Vi gick val en 5 varv inne pa marknaden, men ingen keps hittades!
Men sen blev Davve glad nar han hittade matfixar utanfor operahuset.
Efter 13 timmar pa nattbussen ar vi nu ca 100 mil norr om Sydeny i Byron Bay! En eloge till chaufforen som gasade till och med i de sjukaste nedforsbackarna! Det var inte latt att slappna av o sova!
Idag har vi glassat pa stranden, kort bodyboard i vagorna! Davve var mer i vattnet an pa land! Vi alla borjar fa en harlig solbranna, med betoning pa branna! Life is good!
Imorgon ska vi hyra en riktig surfbrada, se hur det gar..?
Sperre bestallde in en frukost som skulle innehalla allt inklusive en hash brown, men dom om hans forvaning nar det visade vara en potatisbulle! Eller!?
Vi bor pa ett najs hostel med en bar dar man kan ata schysst middag for 5 dollar. Vi delar rum ett gang svenskar, inte sa exotiskt kanske. Men vi trivs!
Tack for alla kemmentarer, roligt med lite halsningar hemmifran!
Vi hors snart igen! Stora krammar Sperre Davve och Tilda (+ Fia som sover, hon var lite trott efter bussturen och all sol, kl ar 20.50!)

090326 - Vi ar Backpackers med stil!

Inatt har vi sovit i dubbelrum, haha det ni! Nar Tess i fran Goteborg var med i Melbourne sa hon att det va det lyxigaste stallet hon hade bott pa (hon har varit i Australien i 6 manader). Sa ja, vi reser med stil trots skitiga klader!

Vi hinner inte skriva sa mycket men ville bara tala om att allt ar bra! Idag ar sista dagen av 4 i Sydney och vi ar trotta men lyckliga. Vi tanker avsluta det hela med en hederlig sightseeing runt sydney och en promenad over bron. Blir nog ingen "klattring", sparar pengarna till FALLSKARMSHOPPET som ar planerat! Vi tog i hand (dock efter en del 2 for 1 ol) sa nu blir det hopp med alla 4 i Byron eller Cairns!

Ta hand om er, vi har det toppen!

/ four of us

090325 - We are in Sydney!!



Froken Alderin poserar framfor Operahuset!



Mr Spetz ar ocksa ratt nojd!



Mr Akerskog & Ms Klevelid njuter ocksa av utsikten!

Blir ingen mastondontinlagg idag, vill ju inte skamma bort er dar hemma! =)
Men kan beratta att vi har varit pa Bondi beach, gjort stan i Sydney dvs Operahuset Harbour Bridge och Sydney Tower, allt ar sa javla stort har! =)
Tack for alla kommentarer! Matilda trodde inte hennes familj vet hur man kommenterar inlagg, sa skarpning dar horni! =)

Lite bilder:

     

Nu askar det ute, ser ut att bli daligt vader =(

Big hugs from,

Crille Fia Davv Tilt

090323'ish

Hej pa er!
Har kommer lite bilder fran resan hittills, om ni undrar over rubrikens "ish" sa ar det "det nya"!
Allt har nere ar ish, for example: Dave, tell me, when are we leaving? - 12'ish, give or take 7 hours.

Vi har i skrivande stund vaknat upp fran var forsta "goon-upplevelse", denna kan beskrivas som en smula dimmig, vi mar arligt talat inte alls bra idag..men gott och billigt var det.
Lyssna pa det har, bag in box vitt goonwhine, 4,4liter kostar 11dollar = 77svenska kronor = ca 15kr for 75cl give or take!

Vi sitter pa hostelet i Melbourne nu, har checkat ut och ikvall tar vi nattbussen till sydney, polisen ringde darifran och ville att Dave skulle komma forbi och titta pa lite bevismaterial och folja upp ev spar efter gardagens hemska handelse dar...
Naeda, vi hade planerat sydney langt innan gangbraken uppstod!
Bussen gar 8pm och ar framme i sydney 8am'ish, give or take.

Har kommer lite bilder fran var resa mellan Adelaide och Melbourne pa great ocean road bland annat!


Har ar vi pa Seal bay pa kangaroo island, stranden ar full utav salar, de sover ca 2-3 dagar i stoten, give or take.
Kan aven "springa" 3 ganger snabbare an en manniska, pa stranden ska val tillaggas! Sa det galler att inte vacka fel sal.


Har var Crille knappt kontaktbar. Bird of prey show pa Kangaroo island.
Sjuukt haftigt!


Remarkable rocks, ocksa pa kangaroo island, riktigt frant, stora stenformationer som ligger pa en klippa vid havet.
Flera personer har dott nar de gatt for nara kanten och spolats ner i havet.


Remarkable rocks.


Har ar vi hemma hos var guide, Dave, i en liten stad som heter Naaracorte typ, vi bodde hemma hos honom och hade en riktig "aussie barbie" = grilla. Pa bilden ser ni okand tjej (tysk tror vi) Davve, Paul - jattetrevlig engelsman. Sen har vi allas var Tom, stortskon kille fran Holland som lever pa jordnotssmor och vitt brod. Han har varit har sedan oktober och vill inte riktigt slappa taget, en riktig glidare. Sen har vi den cannabisrokande tyskan Jaana, inte mycket att saga om henne, hade lite svart att forsta vad hon sa pa sin extremt "tyska" engelska.
Blev en riktigt trevlig kvall allt som allt!

   
Har har vi klattrat upp i The Grampians, en bergskedja som ligger mellan Adelaide och Melbourne, var riktigt frant, obeskrivliga vyer!


London Bridge, ser ni likheten?
Finns en historia dar 4 Nya Zeelandska politiker befann sig langst ut pa klippan nar delen till vanster rasade ner i vattnet.
Detta ska ha utspelat sig 1990 och da var ju inte mobiltelefoner speciellt vanligt, men som tur var sa hade en av politikerna med sig en mobil sa ett par timmar senare kom en helikopter och hamtade dom.
Sen hur mycket sanning det ar i den storyn later vi va osagt.
Det marks tydligt har hur mycket australiensarna och nya zeelandarna ogillar varandra, var guide pa Kangaroo island drog ett skamt om att "New Zeeland is the third biggest island of australia".
Sjukt kul om man kollar pa Flight of the conchords ( Burta! ).

   
Vi tog tillfallet i akt att aka helikopter over de 12 apostlarna pa great ocean road, riktigt haftigt!
Har borjade upplevelserna att bli sa manga att vi nastan inte kunde ta in mer kandes det som, man var helt overvaldigad, allt ar sa in i helvete vackert!


Har ar nat som inte ar lika vackert! Crazy dutchmen Tom visar upp sin basta sida.


Blekfisar! Passade pa att solbada lite vid ett stop pa great ocean road. Sjukt kallt i vattnet, Davve tog ett forsta dopp i havet! Vi andra har i skrivande stund inte badat i havet....Men vi har hort att det ska vara varmare ju hogre upp vi kommer!

 
Jumpshots!


The twelve apostels - som numera bara ar 6st kvar, give or take 2st.


Froken Alderin och Herr Spetz beskadar utsikten.


Just det, sen finns det ju vilda koalor ocksa, fan overallt finns dom, hur sota som helst!
Koalan har enligt uppgift fran var speedade guide "Foggy" ett jattetjockt ben som ar som en platta i baken, sa om koalan ar gravid och blir pakord av en bil sa vander den roven mot bilen och da tar plattan smallen och ungarna klarar sig.
Trotta djur hur som helst, de sover 20 timmar om dagen, resten av tiden ater de eukalyptusblad.




Har ar hela ganget som akte med pa resan mellan Adelaide och Melbourne.
Hogst upp: Tom (Holland)
Fran vanster: Paul (england) Stephen (england) Matt (england) Davve ( SWE) Matilda (SWE) Fia (SWE) Tess (SWE) Jaana (Tysk) Crille ( SWE).
Och langst fram har vi de eleganta damerna fran Holland, Wel och Henney.
Ett stortskont gang att spendera ett par dagar med, de tva engelsmannen och vi har kommit jattebra overens och har haft manga skratt tillsammans.

Sen har vi ju Tess, underbara manniska, hon lamnade oss precis har pa hostelet, hon bodde med oss i tva natter men ska nu aka vidare till asien, helt sjalv...
Kandes jattekonstigt att hon inte skulle folja med oss langre..
Men hon ar ju fran Goetlaborrg sa vi lar nog ses nan gang i framtiden hemma i svedala!
Vi har fatt jattebra tips pa allt mojligt fran Tess, tack sa mkt tjejen, hoppas du far en fortsatt bra resa!

Nu ska vi snart ata lunch, vi skickade ivag Davve och Matilda att kopa nudlar for ett tag sen.
Sen blir det att ta sparvagnen (dom har sana har!)  in till centrala Melbourne och hitta gatan dar bussen gar ifran!

Hoppas ni har det bra dar hemma, vi har det helt underbart!!
Vill inte aka hem an.

Massa kramar fran oss fyra

090320 - en massa upplevelser senare!



   

   

   

Hinner inte ladda upp fler bilder, aven datorerna pa detta hostel ar fran stenaldern...

Imorgon aker vi pa great ocean road!

Allt ar helt underbart, vadret ar toppen och allt ar bra!

Lovar ett mastodontinlagg nar tillfalle ges!

Kramar fran oss till er

Storstad, parker och botaniskatradgarden, vuxet va?

Idag har vi kammat hem ett ordentligt antal vuxenpoang, dessutom har vi nog gatt flera mil idag kanns det som, vi ar helt fardiga har efter en bit egenlagad mat (spagge & bolognese)...Och imorrn blir vi upphamtade kl 06.30 sa det blir nog tidigt i sangs inatt ocksa!

Vi tog spankan (samma som hemma!) till Adelaide city, bokade in oss pa en tur till Kangaroo Island imorgon!
Darefter gick vi och bokade boende pa ett nytt hostel som vi ska sova pa natten ons till tors, verkar va ett toppenstalle, vi minns inte vad det heter i skrivande stund...

Just det, sen har vi passat pa att branna oss i nacken idag, helt plotsligt slog varmeboljan till sa nu fryser vi inte langre som vi gjorde tidigare. Vi var och besokte den botaniska tradgarden ( sjukt vuxet gjort! ) och sen gick vi till Adelaides Zoo, Davve var glad over att fa traffa sitt favoritdjur, Tapiren. Och Matilda var overlycklig nar hon fick se en Emu.
Fast mest lycklig var nog Davve nar han hittade "china town" mitt i Addy (man far saga Addy om man har varit dar!.. ), davve blev hursomhelst overlycklig, en hel stad full med trevliga asiater!
Vi kopte smoothies av tva extremt trevliga asiater som insisterade pa att vi skulle prova alla glassorter som man kunde valja pa!

Beklagar att vi inte lagt upp nagra bilder annu, men de gamla troskverken till datoren har pa hostelet kor med windows 98 och de vagrar totalt att ta minneskortlasaren eller kameran, och Crille som trodde han tankt pa allt!...

Sen har vi kopt varsin hoodtroja, allt for att bygga pa surfarlooken, och for att inte frysa saklart.
Men tydligen sa ska vadret bli mycket battre senare i veckan!

Nu ar klockan 20.50 och vi ska ata lite vattenmelon och vindruvor, kanske ta en dusch ocksa...
Om vi kanner for det... ;) Blink till alla er som inte har semester!


Kramiz
Crille Fia

JetLag, pa riktigt!

Nu ar vi i Australien!!
Forovrigt sa vet vi nu hur fenomenet Jetlag kanns pa riktigt! Konstigt varre... Kanske inte sa konstigt eftersom vi var pa resande fot i hela 40 timmar. Det kanns som att vi bara ater och sover hela tiden. igar somnade nastan crille pa sparvagnen in till Adelaide sittandes. Men idag efter en god natts somn sa ar vi redo igen!
Flygresorna funka bra, men det var svart att sova pa planen.

Vi bor pa ett mycket trevligt litet place har i Adelaide i stadsdelen Glenelg. Vi har typ 300meter till havet har.
Fryser gor vi ocksa, japp i australien fryser man tydligen?! Det ar i dagslaget storre chans att vi koper en jacka an att vi tar ett dopp!

Igar bokade vi en 3 dagars tripp pa Great Ocean Road och ger oss ivag pa torsdag morgon, morgon for oss kvall for er. Sa nu ska vi gora det mesta av vara dagar kvar i Adelaide, som att kopa en jacka! Klockan ar nu 9.00 pa morgonen och vi har precis atit frukost bestaende av Cornflakes och mjolk lite av standar pa hostels tydligen.
Sa idag blir det att gora Adelaide och pa onsdag sa ska vi eventuellt ut till Kangaroo Island, ska tydligen vara "the shit" enligt manga, men vi har vissa aningar om att det kan rora sig om en  turistfalla... =)

Efter frukosten hittade Davve en fagel, typ grasparv fast tropisk, inne i koket, den s\flog in i fonstren hela tiden utan att komma ut, vi tyckte ju sjalvklart synd om den och upplyste den galet bakfulla tjejen i receptionen om att "there is a bird on the loose...in the kitchen...it cant get out!"
Tjejen bara stirrade pa oss som om vi vore dumma i huvudet men efter ett tag sa fattade hon att vi inte drev med henne!

Igar sag vi ett gang livs levande pelikaner som flog i flock, Crille i extas.

Vi har en "room-mate" ocksa, en jattetrevlig norsk jenta som mest spiser hele tiden, hon hade akt till Australien sjalv och lamnat sin Gutte hemme. Modigt av henne att resa runt sjalv!


Ta hand om er dar hemma och keep up the kommenterande!!

/// Spetz Fia Davve Tilt

Hongkong airport

Nu befinner vi oss antligen pa HongKongs flygplats, o satan va stort det ar, vi ska till gate 71 och star nu pa 27 bra med motion nar man suttit stilla ett bra tag....

Forst trodde vi att vi skulle till Bangkok, eller Crille trodde snarare...
Crille trodde ju aven att Hongkong ligger i Japan inge mer guidning for hans del den har resan!

Vi har flygit Heathrow till Hongkong och ska inatt flyga till Adelaide, resan hit var 11timmars flygtid och kommande flygning beraknas till ca 9 timmar. Tur att alla fick sina egna tvskarmar och en brakmeny med filmer och serier. Matilda hann med hela 2 filmer en serie och en tupplur, bra jobbat.

Davve ar makta imponerad av flygplanen, inatt flog vi Boeing747 Jumbojetski (det du Mange! :) )
Sa vi ar ganska jetlagade redan, vi kommer ju uppleva var forsta "dubbelnatt"!
Det var ju natt nar vi akte till Hongkong och natt nar vi kom fram...Frant!!

Va trevliga alla asiater ar, flyvardinnerna ler hela tiden och granspolisen ville ta pa davve, nojd aven dar!
Davve har aven provat ett bonerum, resultatet ar han nojd med. Mattan och mecka hittades och vi kom helskinnade till Honkong!

Stora kramar fran oss.. Fia, Crille, Matilda och Davve


Nu är det snart packat och klart här!

 

Vi  (David och Tilda) är konstigt lugn, ingen ”big deal” här inte…  Återstår dock att se hur det går att sova inatt.  Det blir en hyfsat liten packning. Sovprylar och badrumsprylar tar mest plats och givetvis är cyklopet nerpackat!

Det har varit mycket styr med jobb, crossbyte, lägenhetsbyte och svullna knän de sista dagarna.

Så det ska bli skönt att äntligen komma iväg och inte ha något annat att fokusera på än semester och äventyr!

Nu ska vi sova innan ”Mange the man” kommer å plockar upp oss i morgon bitti!

 

 


Kolmårdstroll

Sitter o nynnar på "finnar o ryssar o linköpingsbor..."

Galet trött, kom precis hem från jobbet, vi har byggt om en massa i butiken inför kommande katalogsläpp.
Men bra blev det! Lite tråkigt känns det allt att inte närvara när den släpps, men o andra sidan lär det ju inte gå någon nöd på en själv sittandes på andra sidan jorden med en cold pint of Fosters!

Körigt värre just nu, Fia är aldrig hemma hon bara far runt på diverse mässor och skolbesök, pratade precis med henne och då stod hon utanför Platå i Linköping och skulle precis gå hem till Malin och däcka...
Däcka är ett ganska bra ord, lite så jag känner för att göra just nu..
Imorrn ska jag ha utvecklingsamtal med chefen kl 08.00, sen jobbar jag till 19.00 o då bär det av till Svärtinge och föräldrarna där kusinerna och deras bihang väntar! Ska bli kul att träffa dom igen!

Sen är det ju LÖRDAG.
Behöver jag säga nåt mer?
För er som inte vet så åker vi på lördag. Håhåjaja, inte illa..

Stay tuned, and until then, TAKE IT AWAY CLASSE!!!


Hur fan låter vi egentligen????

Fixarmåndag!



Ja jävlar, snart åker vi ju!
Ovan kan ni se allt som ska hinnas med idag, så datorn och kopiatorn går på högvarv, liksom jag själv, och allt detta till tonerna av The beach boys - för att komma i rätt stämning!

Påtal om Beach boys, snacka med Rob precis, han ska vaccinera sig mot Kolera, Gula febern och polio, inte illa, det får ju våran Twinrix att blekna rätt kraftigt!

Har även bokat hostel de första två nätterna nu, kolla in hostelet på:
www.australienguiden.se/hostel/boka/boende/1941/Adelaide/Glenelg_Beach_Hostel.html

Nu blir det köttbullar, swedish meatballs, det kommer man sakna!



Över och ut,
Spetz

Dangerous Dave anmäler sig...



Idag fick jag med mig Dave till gymmet!
Allt som allt en "good pump" som Arnold sa i Pumpin Iron.

Försöker sola lite solarium innan vi åker också, försöker vänja min blek-europeiska hud så den inte får chocken när vi väl är framme! Lite kul, i solariet så står det beskrivet de olika hudtyperna, mörk europé, ljus europé eller just "BLEK-europé". Blek europé - CHECK!
Jag skulle tydligen inte sola mer än 9 minuter första gången, jag trotsade och solade 14min.

Om 1 timme och 29 minuter så är det 9 dagar tills vi åker!

// Spetz

Varför man inte ska hoppa bungyjump!


Världens högsta bungyjump. Helt galet.

 

Hur man packar och hur man i Australien dricker sig berusad för 40 SEK!

Pratade med min kollega Kalle som berättade att en pint i "Aussie" kostar 15 kr, vidare berättade han att om resekassan börjar tryta kan man dricka "goon-vin", smakade tydligen lite som Chateau dé garage, och i vissa fall värre än det.
Men vad gör man inte!

Nedanstående är saxat från allas vår Wikipedia:

Cheap cask wine is also known as "goon" in Australia and New Zealand. "Goon" is diminutive slang for flagon, the large bottles used before casks.
The bag alone is known as a "goon sack", "goony bag" or "goon bag". The practice, usually by students, of consuming cask wine at parties is known as "gooning".
 In the United States some common slang appellations are "space bag" or "silver sack" (most earlier versions had a silvery, foil-like appearance).


Här under kan ni se våra ( Crille & Fias ) gigantiska ryggsäckar som vi ska bära med oss.
Det är inte utan att man undrar vad man ska fylla dom med, Fia kommer nog inte ha några som helst problem att fylla sin iofs om jag känner henne rätt.




Jag har redan packat klart, på bilden under ser ni i stora drag vad jag prioriterar att ta med.
Kanske får plats med allt i en ryggsäck!?



Efter att ha köpt minneskort för 1000kr, och inte att förglömma, en väska till dessa minneskort (!), hursomhelst, efter att ha inhandlat dessa så slog det mig att jag faktiskt äger en och annan extern hårddisk...Smart Spetz, smart...
Så nu har jag med mig totalt 29gig minneskort samt en extern HD på 80gig.
Borde väl rimligtvis räcka!? =)

Sen har vi med oss nåt så überturistigt som varsitt "penga-bälte", ni vet ett sånt man gömmer under tröjan som innehåller pengar, pass och p-piller!


Så där kära läsare, nu vet ni hur man packar inför en resa till andra sidan jordklotet och hur man sedan dricker sig berusad för en billig peng när man väl är där!

Fred ute!

// Spetz

RSS 2.0