Pa vag hem igen...

Nu star vi aterigen vid samma dator pa samma fik pa HongKongs flygplats!
Vi upptackte precis till var stora fortjusning att vi bara behover vanta 4timmar har och inte 16timmar som vi forst trodde. Dock ar vi ocksa lite besvikna, det hade varit haftigt att se Hong Kong by night!
Davve ar mycket besviken da han planerade ett ev inkop av en Sci-phone och diverse annat lull-lull!

Men nan gang ska vi se Hong Kong har vi bestamt, Spetz bedommer risken for att bli ranad som valdigt liten, och skulle man raka i en hotfull situation sa ar det ju inga problem, da alla asiater ar sa sjukt trevliga.
Bortsett fran Krystal, med K, flygvardinna pa Cathay Pacific, henne har herr Spetz inte mycket till overs for...Tror vi fragade 5 ganger efter nya horlurar da de forsta var trasiga...Iofs ett I-landsproblem, men anda!

Davves stol var dessutom trasig pa planet, och Davve som skruvat isar allt han kommit over sedan barnsben var inte sen att skruva isar flygplansstolen. Dock utan storre framgang!

Nu ar kl 21.00 och planet lyfter 00.35, vi landar imorgon svensk tid 15-nanting!

Vi har haft en underbar resa, vi lovar att skriva en sammanfattande resum'e nar vi kommer hem dar allt vi gjort kommer finnas med bade i bild och textform.

Vem vet, kanske skriver vi en bok!?

Over and out,

De fyra aventyrarna

Cairns och Dyk!

Halla! Nu sitter jag (David) har och lagger ut lite finfina bilder fran de senaste dagarna!

Vi hadde ju planerat lite forsranning har i dag, men foretaget vi skulle aka med dok aldrig upp for att hamta oss.... kul!
Nar vi ringde upp dem fick jag prata med en kvinna kallad "Alex". Hon hadde ingen forstaelse for att vi ville ha vara pengar (runt 1600sek) tillbaka.... Men efter att vi tjatat och ringt i nagra timmar sa ser det ut att losa sig. Bra dar! (tur det for foretaget, Fia var pa krigsstigen dar ett tag) 

De andra ligger och sover (kl ar 9pm)... Spetz och Fia laddar for en dyck och snorkeltripp i morgon. Jag och tilda var pa den trippen i gar och det var sjukt bra! att dyka sjalv bland skumma fiskar mm ar bland det franaste jag provat! vi var ner till runt 12m! Det vi hadde pa oss var badklader, simfotter, mask och en vast med tub pa ryggen.
en av hojdpunkterna var att ha en dodlig Rocka 3 meter rakt under sig! en annan var de ca 80cm langa lysblaa fiskarna.


Sahar ser det ut vid stranden. Man ska smeta pa smorjan om man rakat pa en brannmanet.




Visst ar vi snygga i vara nya solbrillor!


Bilder pa segelbaten.



Har ar dykbaten! plats for upp till 100 lyckliga dykare! 


Nojda efter en dags upptackande! Var dykmaster med pa bilden, mkt trevlig snubbe! 




Ja ni, sa ser det ut vid "The great barrier reef" ett maste att ha dyk vid! Kan vara det basta pa denna lilla resa!
I morgon ar sista dagen i Australien! Det kanns lite trakigt men vi har ju upplevt en del:)
Man blir trott av att ha kul:)  ,sa godnatt pa er! //David

ps, Det kan kanske bli sa att vi kan vara ett tag i HongKong pa vagen hem! kul!

Puuh vilken resa so far!

GAaaaahh. Sitter har i Cairns och har precis atit en bit mat och druckit en stor stark, valbehovligt efter en dag fylld med aktiviteter, men lat oss aterkomma till det!

Vi har ju inte skrivit till er pa ett tag, era stackare!
Men har kommer en resum'e:


Har pratar Fia med sin Mummen som ar pavag upp till salen over pasklovet.
Vi besokte en jattemysig fiskrestaurang i Airlie Beach som heter The Shipwreck, tydligen ett av Nicole Kidmans favoritstallen!


Aven herr Spetz trivdes, vi at svardfisk kvallen till ara!
Om ni undrar vad Davve & Tilt gjorde denna kvallen sa far dom skriva om det nar vi hittar dom, dom ar lite forsvunna for tillfallet, dom skulle tydligen pa krokodilsafari idag och har annu inte dykt upp....naevars...vi hittar bara inte varandra, dom mar sakert bra! 


 Sen har vi varit pa segling pa whitsundays islands, borde iofs heta WETsundays. Men men.
Vi ar val inte helnojda sahar i efterhand, mestadels berodde det pa kaptenen, som totalt saknade kansla for service och var dessutom den forsta otrevliga austraiensaren vi har traffat!
Ett riktigt rovhal skulle man kunna saga om man vill va ful i mun, men vi ska inte traka ut er med det, vi hade trevliga stunder ocksa, ooarna var fina och snorklingen var mycket bra, har kommer lite bilder:






Davve & Tilt poserar framfor Whithaven beach, den tredje finaste stranden i hela varlden, tyvarr fick vi av outgrundlig anledning inte besoka stranden. Kaptenjavel.


Crille & Fia pa Bettys Beach. Vagarna slar in fran tva hall, ett paradis.


Solnedgang andra natten pa baten. Helt underbart, ovanfor oss seglade flera ornar vilket gjorde solnedgangen annu mera spektakular. Vi hade dessutom kopt fin-vin utflykten till ara!


Baten vi akte med, S/V Whitehaven. Don't go there!! =)
Besattningen bestod utav 2 puckon och en jattetrevlig kock!

Sen begav vi oss med nattbuss till Cairns dar vi nu sitter och skriver.
Idag har vi delat pa oss, Davve och Tilt akte och dok pa stora barriarrevet vilket dom far beratta mer om nar dom far tillfalle. Har har ni Crille o Fias dag i bilder:


Tarzan och Jane vid Ellinjaa-falls. Ett av manga vackra vattenfall som dagen bjod pa.
Vi skulle ha badat har men det hade regnat sa mycket sa var guide (underbara manniska - sheridan ) ville inte riskera att nagon drunknade, vilket tydligen hade hant valdigt manga ganger vid hogt vatten.
Vi vandrade genom regnskogen och traffade pa en massa ackliga insekter och fina fjarilar, for att inte tala om alla haftiga trad och lianer!



Milla Milla Falls, helt underbart!

Nu springer tiden ivag som vanligt, Davve & Tilt dok upp oskadda och nymasserade har precis, dom halsar sa mkt!
Imorrn ska vi aka forsranning hela dagen, det ni!!

Kramar!!

Airlie Beach 090406

H-vete va tiden springer ifran oss. Idag ar det bara 8 dagar kvar tills vi paborjar resan hemat, och vilken resa sen da..Vi hade tydligen missat att vi pa hemvagen maste vanta 16 timmar pa HongKongs flygplats. Inte jatteintressant.

Hursomhelst, allt ar jattebra, kl ar 17.30 har och vi ska snart ut pa dejt, Fia o Crille pa en och Davv o Tilda pa en, lutar at en fiskrestaurang vi sag nere i hamnen tidigare!

Hur var da Fraser Island? SANDIGT vore en underdrift, MYGGOR? Ehh a.
Vi har dessutom dopt om on till "Goon-Island", det fortardes en hel del Goon med andra ord.
Allt som allt en jattetrevlig tripp, vi hamnade i samma bil som 3 tyska herrar, 1 sweizare, 1 hollandare, och sa vi fyra svenskar da! Vi kvitterade ut en fyrhjulsdriven Toyota Landcruiser, vilket skulle visa sig vara mycket nodvandigt med tanke pa att det inte finns nagra vagar pa fraser island.
Sjukt haftig kansla att kora pa stranden, nar vagorna slar in mot bilen och man hoppas att man ska hinna tillbaks till base camp innan tidvattnet kommer!
Under var vistelse pa on sa korde ett gang rakt in i ett trad och totalkrashade bilen, en kille fick aka helikopter till sjukhuset, ett annat gang lyckades svepas ut i havet med bilen vilket resulterade i att bilen voltade.
Behover jag skriva att det ror sig om engelsman? =)

Vi kom dock oskadda fran on, bortsett fran myggbett till forbannelse!
Vi stiftade aven bekantskap med diverse giftspindlar, olika varaner som vandrade runt vid taltet, och en morgon hade vi en dingo i fortaltet! 

Nu vantar vi ( las solar och badar ) i Airlie Beach pa att fa aka ut pa en segelkryssning som varar i 3 dagar och 2 natter, hoppas pa fint vader har bara! Just nu ar det oklanderligt. At kangaroo for forsta gangen igar, jag och Davv bestamde oss for att prova, en lite besvikelse faktiskt, valdigt lik radjur fast mera smaklost..ingen hit faktiskt, men det skulle lika garna kunna vara kocken som var orsaken!

Vi var pa en shoppingtur forut, vi har kommit fram till att vi har levt valdigt sparsamt hittills pa resan och tyckte att vi kunde gora av med lite pengar. Sagt och gjort, jag ( Crille ) gjorde slag i en gammal pojkdrom och kopte mig ett par RayBan Aviators, ni vet den dar sjuttiotals-klassikern som aldrig dor!
Sjuukt nojd kille numera, Davve ar galet avundsjuk och muttrar om att "Spetz har minsann haft sonder minst 3 par utav hans solglajjor..."

Tankte lagga upp lite bilder fran Fraser Island, men av nagon anledning sa funkar inte minneskortlasaren.
Stenaldersdatorer igen.

Men har kommer lite annat!


3-D bio i Sydney!


Davv forsoker lara sig surfa!


Nu springer tiden ivag!
Hade bast dar hemma sa hors vi snart av!

Kram kram

Mot Fraser Island och Whitsundays Island

Imorgon bitti beger vi oss ut pa en tre dagars tur till Fraser Island. Tidigt imornbitti ska vi ha en kort briefing med alla som ska med, vi ska handla mat och packa talt sa vi har nagot att sova i. Tydligen ska det finnas en harlig insjo (McKenzie sjon) som vi kan bada i. Att bada i havet var tydligen som att servera sig sjalv till hajarna sa det far man inte gora!!
Dingos harjar ocksa fritt pa on sa vi ska inte gora som var van Tom ifran Holland. Dom hade smetat pa jordnotssmor pa en kompis nasa nar han hade somnat ( las dackat) ute pa natten. Mycket riktigt snart kom dar en dingo och nojt slickade i sig smoret! Sa inga prakticaljokes med jordnotssmor.

Vi kommer att vara pa resande fot i nastan 7 dagar nu, 3 dagar Fraser och 3 dagar Whitsundays samt en natts stop dar emellan. Det kommer alltsa vara lite tyst har inne framover. Men nu har ni ju att gotta er i vara harliga hoppbilder ett tag framover. Vi kommer njuta av de sista veckorna och lapa sol i massor.
Sprang precis pa en kille fran Huddiksvall som tipsade om att man kunde anvanda pasen fran bag in box vinet (goone) som huvudkudde i taltet, det ar bara att blasa upp den nar man har druckit upp vinet, det ar ju lysande!

Ha det nu toppen alla dar hemma!
Stora kramar fran hojdhopparna!

RSS 2.0